Kannattaako pienellä yrityksellä olla nettisivut?

Nettisivut ovat sitä, mitä nykysin jokainen kaipaa. Oli kyseessä sitten itse pienyrittäjä tai asiakas. Netti, se vaan yksiselitteisesti on nykypäivää.

Menestyvä yrittäjä

Asiakas kannattaa

Netissä pyörii nykyisin niin nuoret kuin vanhatkin ihmiset. Olkoon kyseessä sitten kynsistudio tai rakennualan yritys, niin nettisivut ovat asiakkaalle tärkeät. Netin kautta löytää paljon tietoa yrityksestä ja netistä asiakkaat paljon hakevatkin tietoa.

Nettisivut luovat myös asiakkaalle turvallisuuden ja luottamuksen tunnetta. Jos yrityksestä ei löydy hiventökään tietoa netin kautta, saattaa asiakkaan kiinnostus yritystä kohtaan lopahtaa täysin. Onhan pienyrityksen omat nettisivut myös mainontaa yritykselle.

Näppärä netti

Netin kautta pienyrittäjä saa todellakin mainostettua itseään asiakkaille ja nykyisin ihmiset ottavat helposti netin kautta yhteyttä yrittäjään. Olkoon kyseessä sitten tarjousten kyseleminen tai ajan varaaminen valokuvaukseen, niin netin kautta asian saa näppärästi hoidettua. Pienyrittäjän kannattaa omille nettisivuilleen laittaa yhteystiedot ja yhteydenottolomakkeet helposti näkyville, jotta asiakkaan kynnys yhteydenottoon on helppoa.

Menestynyt verkkokauppa

Yrittäjä

Yrittäjän kannalta asia saattaa näyttäytyä erilaisessa valossa. Onhan nettisivujen ylläpitämisessä aina oma hommansa, etenkin jos sivustoa ylläpitää itse. Kaiken muun työn lisäksi pitää siis huolehtia siitä, että sivusto on ajan tasalla. Puhumattakaan siitä, että asiakkat ottavat yrittäjään yhteyttä netin kautta. Silloin pitää vielä huolehtia siitä, että asiakkaiden yhteydenottoihin vastataan mahdollisimman nopeasti, koska sitähän asiakas odottaa. Jos asiakkaan on helppo ja nopea olla pienyrittäjään yhteydessä netin kautta, myös nopee vastausta odotetaan yrittäjän puolesta.

Kallistako?

Pienyrittäjä saattaa olla sitä mieltä, että nettisivujen ylläpitäminen on liian kallista. Varsinkin silloin, jos sivuston ylläpitämiseen ei itsellä ole resursseja. Palvelun joutuu ostamaan toiselta yrittäjältä ja tehdä sopimuksen sivuston ylläpidosta. Ei nettisivujen ylläpitäminen siis pienyrittäjällekään täysin ilmaista ole. Yrittäjän kannattaakin punnita onko nettisivujen ylläpitämisestä silkkaa hyötyä vai liikaa rasitetta ja kustannuksia.

Kuitenkin jos miettii kustannuksia vuositasolla, niin eivät ne hirmu korkeaksi nouse. Domainin hinta vuodessa on jotain 10-15€ välillä ja laadukaskin webhotelli sivujen parkkipaikaksi maksaa n. 100€ vuodessa. Jos siis laskee pyöreästi 10€ kuussa nettisivujen hinnaksi, ei mielestäni suhteutettuna sivuista saataviin hyötyihin tämä ole mitenkään kallista.

Nettikauppa

Jos kyseessä on pieni putiikki, joka myy hyödykkeitä asiakkaalleen, nettisivut ja etenkin nettikauppa kannattaa kyseiseltä sivustolta löytyä. Nettishoppailu on äärimmäisen helppoa asikkaan kannalta, mutta nettikaupan ylläpitäminen taas vaikeaa yrittäjän kannalta. Yrittäjän kannattaa kuitenkin pienellä varastolla lähteä kokeilemaan siipiään myös nettikaupan kautta. Jokainenhan sen tietää, ettei voi voittaa jos ei uskalla koittaa.

Lue myös: Mistä tietää, että nettishoppailu on turvallista? http://www.menaiset.fi/avainsana/nettishoppailu

Navigation