Mitä antaa yrittäjälle joululahjaksi?

Yrittäjät ovat usein työn raskaan raatajia, sillä he saattavat tehdä paljon pidenpää päivää kuin jonkun palveluksessa olevat. Siksi erityisesti yrittäjät ovat joululahjansa ja toivottavasti myös joululomansa ansainneet.

Anna lahja ihmisen mukaan – ei yrittäjyyden

Yrittäjälle voi antaa lahjaksi mitä tahansa, mikä sopii juuri sille ihmiselle ja mitä juuri kyseinen henkilö haluaa ja tarvitsee. Useinhan emme toki tiedä, mitä toinen haluaa ja tarvitsee riippuen siitä kuinka läheisiä henkilön kanssa olemme.

Yrityslahja

Mieti mitä hän tarvitsee

Jos tiedät, että yrittäjä on vasta aloittanut, että hän pyörittää esimerkiksi kiireisenä yksin toiminimeä, mieti, voisitko antaa jotain, joka helpottaisi yrittäjän arkea. Onko hänellä toimistollaan kaikkea tarpeellista toimistotarvikkeista kalusteisiin? Yrittäjähän toki saa tehdä verovähennykset ostaessaan yritystoimintaansa liittyviä tuotteita. Edullisemmaksihan se kuitenkin hänelle tulee, os hän saa jotain arvokasta lahjaksi.

Löytyy toimistosta esimerkiksi matot, kirjoituspöytä, tuoleja, mahdolliset sohva ja nojatuolit? Onko hänen vessassaan kaikkea tarpeellista, kuten kylpypyyhkeet ja tyylikäs saippuapurkki? Onko yrittäjällä käytössään tarpeeksi hyvä tietokone vai kaipaisiko se päivitystä uuteen? Voisitko osallistua kuluihin vaikkapa sadalla eurolla?

Onko yrityksen toimitiloissa tarpeeksi mukeja, laseja, lautasia, kuppeja, haarukoita, veitsiä, lusikoita? Onko hänelleä kahvinkeitintä? Ostaisitko hänelle vaikka muutamiksi kuukaudeksi kahvit ja/tai teet? Voitko ostaa pitkään säilyvää kahvimaitoa ison paketin? Halajaako yrittäjäkaverisi jonkin lehden tilauksen, mutta ei raaski tilata sitä?  Lehden, joka hyödyttäisi hänen yritystoimintaansa. Tai käykö hän paljon edustustilaisuuksissa? Olisiko esimerkiksi uusista korvakoruista tai rannekorusta hänelle hyötyä edustamisen kannalta?

Mikä muu voisi hyödyttää hänen yritystoimintaansa? Olisiko tarjolla vaikka jokin liiketalouden kehittämiseen liittyvä kurssi? Tai pitäisikö hänen prepata kielitaitoaan tai opiskella ihan uusi kieli? Verkostakin löytyy paljon kielikursseja. Kannattaa myös tsekata vuoden vaihteessa vaihtuva kansanopistojen tarjonta.

Sinne pääsee opiskelemaan yleensä ainakin halvalla, mutta kurssit voivat olla melko täynnä. Kansanopiston kurssit myös sitovat yrittäjän varaamaan aina tietyn illan kurssille, mikä ei aina yrittäjälle ole mahdollista. Sinun kannattaa siis olla hyvin perillä hänen menoistaan ennen kuin alat ilmoittaa häntä millekään kurssille.

Liikelahjat

Edistä yrittäjän rentoutumista ja lomalle pääsyä

Tai onko yrittäjä niin pahasti loman tarpeessa, että voisit ostaa hänelle virkistysmatkan tai osallistua sen kuluihin? Minne pääsisi halvalla? No ainakin Viroon ja Tukholmaan kui myös moniin kotimaan kohteisiin. Ostaisitko hänelle vaikka lennot tai junamatkan Lappiin tai antaisit itse tekemäsi lahjakortin, jossa lupaat tehdä niin?

Kelpaisiko myös muunlainen rentoutus? Lahjakortti hierontan tai muuhun vastaavaan fysikaaliseen hoitolaitokseen voisi olla hyvä. Viinipullokin menee rentoutuksesta, mutta on hieman mielikuvitukseton lahja. Mitä jos veisit hänet vaikka hienoon ravintolaan ja maksaisit laskun? Siellä voisitte syödä pitkän kaavan mukaan ja tilata viinit päälle.

Oma logo lahjaan

Olisiko kuntokuuri tarpeen?

Onko hän valitellut, että onpa kertynyt vatsaa, mutta ei saa aloitetua kuntoilua? Lupautuisitko hänelle vaikka personal traineriksi, jos osaat tehdä sellaisia hommia tai ainakin lenkkikaveriksi. Voisit ostaa hänelle myös nettivalmennuksen. Noin viiden, kuuden viikon mittaiset nettivalmennukset eivät maksa kuin alle sadasta eurosta hieman yli sadan euron ja niistä voi saada joulualennuksiakin.

Voitko auttaa arjessa?

Tai voisitko tarjota apuasi hänen yksityiselämäänsä liittyen, jos hän on työnsä puolesta liian kiireinen hoitamaan siellä jotain? Tarjoutuisitko vaikka lasten hoitoavuksi.

Käytä mielikuvitustasi, vain taivas on rajana. Ei tosin kannata alkaa ostamaan toiselle nettivalmennusta tai personal traineria, jos lahjan saaja on yhtään sitä sorttia, että hän loukkaantuu. Toive tällaiseen pitää lähteä häneltä itseltään, eikä kellään ole oikeutta vihjailla toiselle, että ”oletpa läski, sinun pitää mennä salille”. Toki aivan ihmisestä riippuen moni voisi olla hyvillään valmennuksesta, vaikka ei ole sitä toivonutkaan.

Navigation