Mitä kaikkea kannattaa huomioida, kun meinaat tehdä tai tilata kylpyhuoneremontin?

Taitavasti tehty kylpyhuoneremontti

Remontti, tuo ainasen ihana sekasorto! Puhumattakaan kylpyhuoneremontista, joka hankaloittaa elämää uskomattoman paljon. Pitääkö kylppäriremontin aikana tosiaan huomioida jotain suurempaa vai pääseekö asiasta luimahtamaan helpolla?

Sääntö nro 1

Jos suunnitteilla on kylpyhuoneremontti ja olet tunnettu tee se itse moka-mies, niin voit heti lopettaa remontin suunnittelun. Tai ainakin remontin suunnittelun siltä osin, että tekisit sen itse. Tilaa siis kylppäriremontti ammattilaiselta ilman vastaväitteitä. Läpi Suomen ammattitaitoista työmiestä ja -naista kyllä löytyy varmasti, joten asuit sitten Oulussa tai Lahdessa kylpyhuoneremontin tilaaminen ei tule tuottamaan ongelmia!

Sääntö nro2

Ennen kuin alat soittelemaan paikallisille pienurakoitsijoille kylppäriremontista, tee pieni suunnitelma. Räjäytetäänkö koko kylppäri lattiasta kattoon saakka vai yritetäänkö jotain jättää jäljelle? Millaista jälkeä täysin räjäytetyn kylppärin tilalle aletaan rakentelemaan? Suunnitelmaa tehdessäsi rakenna myös budjetti, äläkä kitsastele asian kanssa! Budjettia suunnitellessa ota myös huomioon mahdolliset yllätykset, joita remontin aikana saattaa ilmetä!

Valoisa ja avara kylpyhuone

Sääntö nro3

Tarjouksia kysellessä älä tyydy aina halvimpaan vaihtoehtoon. Kysele eri toimijoilta hintoja remonttiin ja utele puskaradion kautta samalla toimijasta ja tehdystä jäljestä. Onko jälki riittävän hyvää ja onko kyseistä toimijaa oikeasti ylipäätään olemassa?

Selvitä urakoitsijan kanssa mitä hintaan sisältyy ja kuinka kauan remontti tulee kestämään. Jos kyseessä on suurempia summia, on hyvä vaatia urakoitsijalta kirjallista sopimusta suunnitellusta työstä ja maksun suorittamisesta, kukapa tahtoisi niska limassa raadettuja rahoja heittää kankkulan kaivoon.

Sääntö nro4

Sovi remontin aloitusajankohdasta ja remontin kestosta urakoitsijan kanssa. Ota huomioon mahdolliset aikataulumuutokset, koska yllätyksiä saattaa aina tapahtua. Suuntaa antava aikataulu ja remontin alkamispäivä pitää kuitenkin olla tilaajan ja urakoitsijan tiedossa.

Miksi remontin arvioidulla kestolla on merkitystä? Siksi, että on hyvä kertoa naapurin sedälle kuinka kauan meteli asunnossa kestää ja kuinka kauan ajattelit käyttää naapurin sedän suihkua peseytymistä varten..

Isännöintiliitolta saat arvokasta tietoa remonttien valvonnasta ja muista tärkeistä seikoista: http://www.isannointiliitto.fi/asuminentaloyhtiossa/remontitjakunnossapito/osakkaanremontit/valvonta/

Sääntö nro5

Peseytyminen ja toisinaan myös wc:n käyttäminen kylppäriremontin aikana on mahdotonta. Ennen remontin alkamista pitää siis kysellä naapurin sedältä tai muilta tutuilta onko mahdollista peseytyä päivittäin heidän nurkissaan, jos esimerkiksi työpaikalla ei ole mahdollisuutta päivittäiseen peseytymiseen. Kohteliasta on myös kertoa kuinka kauan vedellä läträämisesi toisten piikkiin tulee kestämään..

Tuleva kylpyhuoneesi?

Sääntö nro6

Jos tilaat kylppäriremontin, niin muista pitää näppisi erossa remontista. Vaikka kuinka mielesi tekisi mennä edes ihan vähän söheltämään remontin keskelle, niin älä tee sitä. Näpit irti remontista ja annetaan työmiesten hoitaa oma hommansa, koska siitähän sinä maksat. Ja kyllä, työmiehiä tuskin mikään voisi ottaa enempää päähän kuin se, että joku menee ja söheltää heidän työnsä täysin piloille.

Navigation